Váláskonzultáció
Párkapcsolat

Válási konzultáció, párkapcsolati tanácsadás

 1. Miért olyan nehéz normálisan elválni?

  Az élet gyakran próbára teszi ez emberi kapcsolatainkat, és nehéz segítséget kérni, főleg, ha a kapcsolataink közül a legfontosabb kerül krízisbe – a párkapcsolatunk. Ám jobb ha tudod, hogy egy tartós kapcsolat sem létezik némi zűrzavar és konfliktus nélkül. A valóság kikezd minden ideális működést, a te döntésed, mit kezdesz vele. – ezzel a felütéssel kezdem a párkapcsolati konzultációt.

  De ha már megszületett a döntésetek, hogy elváltok, csomó kérdést kell tisztáznotok, így ez a konzultációs forma a legvegyesebb a szolgáltatásaim közül. Részben családkonzultáció, részben egyéni coaching és részben párkapcsolati tanácsadás az, amire számíthattok.

  Kulcsfontosságú, hogy lássátok ebben az esetben is, hogyan működnek a kapcsolatok, felismerjétek a saját működéseteket és rálássatok a miértekre, néha lépjetek egyet hátra. Támogatlak titeket a kommunikációban és a békés elválásban.

 2. Váláskonzultáció folyamata

  Az első találkozás alkalmával kötetlenül beszélgetünk, bemutatkozunk, megbeszéljük az együttműködésünk kereteit, és átbeszéljük az alapnehézségeiteket. A folyamat során a találkozásaink 60/90 percesek lesznek és általában két heti-heti rendszerességgel zajlanak.

  A közös munkánk során a veletek mint párral/családdal együtt gondolkodva jutunk el a problémák gyökeréig és a lehetséges megoldási lehetőségek átgondolásáig, erre általában 6-12 alkalomra van szükség.

  Amennyiben már meghoztátok a döntést, hogy különválnak útjaitok, arra fogunk fókuszálni, hogy az ezzel járó nehézségeket, konfliktusokat minél kevesebb lelki sérüléssel éljétek meg.

  Ha már elváltatok, vagy folyamatban van a válásotok, de szülőpárként szeretnétek egészséges, konfliktusmentes kapcsolatot kialakítani gyermekeitek és saját magatok között, vagy ha szeretnétek a lehető „legjobban” elválni, akkor ez lesz a központi témánk.

 3. Mikor érdemes hozzám fordulni?
  • Ha úgy érzitek, hogy a kapcsolatotokért folyó küzdelmet az egyikőtök már feladta és a válás mellett döntött.
  • Ha a válási folyamat feldolgozása érzelmi nehézségek okoz.

  • Ha jövőt érintő fontos kérdésekben nem tudtok megegyezni, az érdekeltérés miatt nem működik a kommunikáció.

  • Ha az érzelmek intenzitása miatt (harag, fájdalom, csalódottság) nem tudjátok megbeszélni még a legalapvetőbb dolgokat sem.

JELENTKEZEM KONZULTÁCIÓRA

Helyszín:
Budai Balance Pszichológiai és Konzultációs Központ (II. kerület) vagy online

Telefon:
+36308345227