Lépésről lépésre

Hogyan kezdd el?

1. Mondd ki.

Nem véletlenül olvasod a honlapom. Keresd meg a neked szóló folyamatot, témát és gondold végig, mit szeretnél elérni.

2. Dönts a változás mellett.

Egy napon belül felveszem Veled a kapcsolatot, és az első konzultáció keretein belül megbeszéljük, hogyan tudlak támogatni. Az előzetes konzultáció nem jelenti automatikusan, hogy ajánlatot is adok neked közös munkára.

3. Kezdd el.

Találkozunk a megbeszéltek szerint, a programom keretein belül kapsz tőlem e-bookokat, házi feladatokat, akcióterveket készítünk és azokat nyomon követjük. Jó lesz.

A coach nem ad tanácsot, főleg kérdez, a megoldásra és a jövőre fókuszál.

A mentálhigiénés szakember, a pszichológus, a klinikai szakpszichológus és a pszichiáter pontos kompetenciájáról itt olvashatsz bővebben.

Először is kérni fogok tőled egy e -mail címet és egy telefonszámot.

Ha párként érkeztek, szükségem lesz a partnered e -mail címére is.

Az első beszélgetés során pár dolgot kérdezek majd tőled (hol élsz, hány éves vagy, életutad főbb állomásai).

Részletes árlistát itt találsz.

Ez attól függ, milyen témát hozol. Általában egy-egy folyamat 6-18 ülést foglal magába, ennyi kell az észrevehető változáshoz, amit az első konzultáción megbeszélünk. Ez persze függ a motivációdtól és az elkötelezettségedtől a változás irányába.

Én azt javaslom, hogy kezdjünk heti vagy kétheti ülésekkel, hogy kialakuljon közünk a bizalmi kapcsolat, és ez lendületet is fog adni a céljaid eléréséhez. Fontos, hogy tudd, hogy észrevehetőbb változásokat fogsz tapasztalni, ha gyakoribb foglalkozásokon veszel részt.

Egyes klienseim a kezdeti célok elérése után is folytatják a konzultációkat, afféle karbantartásként. Olyan ez, mint az autód, bringád karbantartása, a nagy szerviz után is elviszed rendszeresen olajcserére. Miért ne tennéd meg ugyanezt magadért, a kapcsolataidért? 

Az egyéni/páros/családi ülések 60 vagy 90 percesek.

A folyamat megkezdése előtt lehetőség van egy rövid, telefonos, minden kötelezettségtől mentes beszélgetésre, hogy megismerkedjünk, az esetleges kérdéseket tisztázzuk.

24 órával az ülés előtti lemondásnak nincs anyagi vonzata, ha viszont 24 órán belül mondod le, az ülés díja felszámolásra kerül.

Gyakran előfordul, hogy az egyik fél nem igazán akar segítséget igénybe venni. Talán nem gondolják, hogy valami baj van, vagy nem érzik úgy, hogy a konzultáció segíthet bármiben is. 

Próbáljatok meg beszélgetni arról, miért lenne ez jó nektek, és ha a párod továbbra is elhatárolódik, gyere el egyedül. Lehetséges, hogy a párod érzékeli majd a pozitív változást rajtad és nyitottá válik egy közös konzultációs folyamatra. Ne feledd: a változáshoz két ember szükséges, de maga a változás benned kezdődik.

Attól függ. Amikor ketten vagy a családdal jöttök konzultációra, ti ketten vagy a családotok az „ügyfeleim”. Ha mégis sor kerülne erre, akkor azt mindig megbeszéljük előre.

Hogy elköteleződj a közös munkánk felé, a megbeszélt megbeszéléseken időben, felkészülve, odafigyelve részt vegyél, légy nyitott a közös munkában a változás folyamatára. Próbáld meg alkalmazni az üléseken elhangzottakat és csináld meg a házi feladatokat.

A te oldaladon fogok állni, támogatlak, figyelek rád, aktívan hallgatlak. Megnézem a szokásaid és viselkedési mintáid, meghallom a kérdéseid és valószínűleg kiléptetlek a komfortzónádból. Válaszokat és utakat találsz a segítségemmel.

Felkészülve jövök az üléseinkre, pontos leszek, hiteles, transzparens és őszinte veled.

Helyszín:
Budai Balance Pszichológiai és Konzultációs Központ (II. kerület) vagy online

Telefon:
+36308345227