Middle life-middle wife

Middle life-middle wife

Érezted már azt, hogy egyre jobban elveszíted magad a rohanó hétköznapok során nőként?

Hogy folyamatos frusztrációt érzel, mert nem úgy vagy szeretve, ahogy arra vágynál?

Hogy egyre több a feloldandó veszekedés a mindennapok során, csak gyűlnek és gyűlnek a feléd irányuló kritikák?

Állandóan azon agyalsz, hogy mit kellene még csinálnod, és nem tudsz igazán a munkádra, gyerekeidre koncentrálni?

Vagy ami még rosszabb: inkább visszavonulsz, mert úgy érzed nincs értelme már a vitáknak, megoldási kísérleteidnek sem, mert ott a fal.

Ilyenkor gondolhatod azt, hogy mindenki más sikeresebb a párkapcsolatában, mint te. Hogy hiába teszel meg mindent, valami mégis el van csúszva. Rettegsz, hogy a gyerekeid rossz mintát látnak, félsz lépni és félsz maradni is, félsz az egyedülléttől és a társas magánytól is, az önállóságtól és a függéstől egyszerre.

És mondok még durvábbat: ha igazán magadba nézel, tudod, a félelmeid már rég megjelentek a valóságban is, így élsz napról napra. Sokszor vagy kedvtelen, szorongó, nőként nincs önbizalmad, semmiért sem tudsz igazán lelkesedni. Pedig te újra és újra nekifutsz: próbálsz megfelelni az életed minden területén, de nem vagy elég jó. Se jó társ, se jó nő, se jó szerető.

És még a rajtunk kívül álló okokat nem is vettem számba, amik miatt még extrémebben borul fel az életünk és tapintható a bizonytalanság körülöttünk és bennünk…

Szakemberként és saját tapasztalataim alapján én is találkoztam ezekkel az érzésekkel, gondolatokkal. Végig mentem az úton. Volt olyan kliensem, aki kilépett a sok éve tartó (szeretői) kapcsolatából. Volt, aki újra felfedezte a nőiességét és szexualitását, és volt, aki a férjével helyezte új alapokra a kapcsolatát. És olyan is volt, aki egyszerre tette meg mindhármat. Egy a közös bennük: kitették az ajtó elé a „nem vagyok elég jó” érzésüket.

Ha idáig olvastál, valószínűnek tartom, hogy benned is vannak hasonló érzések – nekem pedig eszköztáram van ahhoz, hogy kapcsolódj Önmagadhoz, a valóságodhoz, az igényeidhez és a nőiességedhez.

Kép: Christian Elfa Photography