Helló 2023!

December vége felé fontos, hogy visszatekints az az elmúlt évedre, vond le a megfelelő tanulságokat, ünnepeld meg az elért sikereid, hogy tiszta lappal léphess át az új évbe. 

Jómagam minden évben szánok egy-két órát annak, hogy átgondoljam az évem,  és a vágyott jövőm. Hogy ez rendezett legyen, elkészítettem ezt az Naplót először saját magamnak, aztán az évek során a napló-kupac egyre növekedett, és imádom visszalapozni. Most az idei verzióm megosztom veled – innen ingyenesen le tudod tölteni. 

Ha úgy döntesz, megcsinálod, akkor nyomtasd ki és szánj rá (magadra és a gondolataidra) 1-2 órát. Tedd el a telefonod, teremtsd meg a kedvenc hangulatod (gyertyával, zenével, teával, borral, kutyával, macskával) és indulj el a gondolataid, érzéseid útján.  

Rajzolj bátran, írj, légy kreatív és őszinte magaddal, végy egy adag nyitottságot, na meg tollat és a füzetet, és indítsd el az időutazást.   

Én nagyon szeretem a kézírást. Persze sok hasznos alkalmazás segíti már a mindennapi teendőink beosztását, ezeknek vitathatatlan a praktikussága és tényleg hasznosak. De van, amit csak a papír és a kézzel írás tud megadni, egyszerűen máshogy működik. 

Pont ezért, mert már az időbeosztás és a reflektálás is sokszor felköltözött a felhőbe és minden online történik,  számomra még inkább felértékelődtek az offline, csendes pillanatok. Azok a nyugalmas időszakok, amikor leülsz egy tea vagy kávé társaságában, és leírod a legszebben író tolladdal, hogy éppen mi jár a fejedben, mire jöttél rá, milyen volt az éved, hogyan érzed magad, milyen lesz a következő év, mik a céljaid, hogy szeretnél jövőre visszatekinteni az évre. 

Írásban tervezni, emléket őrizni vagy évet értékelni egészen más élmény, mint amikor egy virtuális billentyűzeten leírod, hogy igen, ez meg ez történt az évben, ezeket tanultam. Ráadásul amikor kézzel írsz, egy olyan fizikai tárgyba lehelsz életet, amit utána könnyebb visszalapozni, átnézni. Benne lesz a kézírásod, a kreativitásod és te magad. A múltad, a jelened és a jövőd. Az évértékelő és évrendező füzet egy élő lenyomat lesz a mostani énedről. Jól hangzik? 

Aztán év folyamán bármikor előveheted ezt a kis füzetet, hogy olvasgasd, ízlelgesd a saját szavaid, gondolataid, beszélgess róla a barátaiddal. Használhatod a leírt szavak erejét,  ezek segíteni fognak  eligazodni az aktuális  jelenedben.  

Szóval, érkezz meg és öleld magadhoz az elmúlt időt és a jövőd. Végy egy nagy lélegzetet és vágj bele. 

Link a letöltéshez